Terorista Viktora jeb Oļega Safjankova lietu par vairāk nekā miljona ASV dolāru (aptuveni 600 tūkstošu latu) izspiešanas mēģinājumu no Latvijas - Norvēģijas kopuzņēmuma "Varner Baltija", par ko viņam tika piespriests septiņu gadu cietumsods, izskatīs Igaunijas valsts tiesa.
Tiesas sekretārs informēja aģentūru BNS, ka valsts tiesas padome trešdien pieņēmusi 37 gadus vecā Safjankova un viņa advokāta Jāna Tedera iesniegto kasācijas sūdzību.

Tajā pašā dienā tiesa pieņēmusi arī kasācijas sūdzību par Safjankova lietu no Latvijas - Norvēģijas firmas "Varner Hakon Invest" advokātes Marinas Leisas.

Pagājušā gada novembrī Tallinas apgabaltiesa atstāja bez izmaiņām Tallinas pilsētas tiesas lēmumu piespriest Safjankovam septiņu gadu cietumsodu. Safjankovs, kurš bija pazīstams ar iesauku Viktors, pārsūdzēja tiesas spriedumu valsts tiesā.

Par naudas izspiešanu un daudziem citiem ekonomiskajiem noziegumiem tiesa piesprieda Safjankovam samaksāt firmai "Varner Hakon Invest" 2 491 399,25 kronu (92 181,76 latu) kompensāciju.

1997.gada pavasarī Safjankovs ar segvārdu Viktors mēģināja izspiest no firmas "Varner Hakon Invest" 1,1 miljonu ASV dolāru, telefoniski un pa elektronisko pastu piedraudot firmas vadībai, ka sarīkos sprādzienu.

Tallinas milicijas skolas absolvents un biznesmenis Safjankovs tika aizturēts Iklas robežpunktā uz Igaunijas un Latvijas robežas 1997.gada jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!