Foto: F64

Kukuļdošanā apsūdzētā, patlaban no amata atstādinātā Finanšu ministrijas (FM) ierēdņa Vladimira Vaškeviča slimošanas dēļ Rīgas apgabaltiesai atkal nav izdevies sākt viņa krimināllietas izskatīšanu.

Tiesas pārstāvis Aigars Bērziņš portālam "Delfi" sacīja, ka šī bijusi septītā reize, kad iemesls lietas izskatīšanas atlikšanai ir Vaškeviča slimošana.

Bērziņš piebilda, ka tiesa nedrīkst atklāt apsūdzētā diagnozi un to, vai viņš ārstējas mājās, vai slimnīcā. Viņš vien apliecināja, ka Vaškevičam ir slimības lapa, kurā teiks, ka tiesas sēdē viņš piedalīties nevar.

Uz nākamā tiesas sēde krimināllietā, kurā tiek tiesāts Vaškevičs, būs 1.novembrī.

Jau vēstīts, ka prokuratūra šo lietu tiesai nodeva pērn septembrī.

Tiesai nodotā lieta ir viens no diviem kriminālprocesiem, kas sākti pēc kukuļošanas fakta konstatēšanas. Otrs process, kas sākts par SIA "Kravu termināls" un SIA "Kravu serviss" amatpersonu iespējamo pretlikumīgo rīcību, tika nodots izmeklēšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldei.

Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, iepriekš atzina tos par pietiekamiem, lai Vaškeviču sauktu pie kriminālatbildības par kukuļdošanu.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka laikā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus, proti, 2010.gada 26.decembrī 23 700 eiro (16 656 latus) un 2400 latus, šā gada 26.janvārī 1580 eiro (1118 latus) un 1500 latus, un 30.janvārī viņš nodevis naudu 27 600 eiro (19 397 latus) un 1700 latus. Kopumā kukuļos nodotā summa ir 52 880 eiro (37 164 lati) un 5600 latu.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka Vaškevičs, iespējams, mēģinājis piekukuļot muitas šefu Tāli Kravali.

Saskaņā ar apsūdzību, 2011. gada 31.janvārī Vaškevičam pēc viņa lūguma VID amatpersona uzrādīja VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas Riska vadības nodaļas pārbaudes lietu par SIA "Kravu termināls".

Pēc iepazīšanās ar pārbaudes lietas materiāliem Vaškevičs paņēma no šī pārbaudes materiāla astoņas lapas par "Kravu termināla" noformētajām alkoholisko dzērienu kravām. Pēc tam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Vaškeviču aizturēja.

Pats Vaškevičs savu vainu viņam inkriminētajos pārkāpumos neatzīst.

Šo lietu Rīgas apgabaltiesa patlaban izskata aiz slēgtām durvīm, jo kādai personai tajā noteikta speciālā procesuālā aizsardzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!