Foto: LETA

Kukuļošanā apsūdzētais bijušais Muitas Kriminālpārvaldes direktors Vladimirs Vaškevičs atbilstoši Austrijas dežūrējošā tiesneša lēmumam un neatkarīga tiesas medicīnas eksperta slēdzienam pārvietots uz citu slimnīcu, portālu "Delfi" informēja zvērināts advokāts Oskars Rode.

Piektdien, 21.februāra vakarā, pamatojoties uz Eiropas orderi, kas Austrijā tika saņemts dienu iepriekš, Vaškeviču no slimnīcas tika pārvietots uz citu ārstniecības iestādi.

"Neatkarīgs tiesas medicīnas eksperts, novērtēja mana klienta veselības stāvokli. Medicīnas ekspertīzē apstiprināja tā atbilstību gan Latvijas, gan Austrijas mediķu diagnozēm un rekomendēja Vaškeviču nekavējoties hospitalizēt dzīvības un veselības apdraudējuma dēļ," pastāstīja Rode.

Pašlaik tiek gatavota šā tiesas lēmuma pārsūdzība, lai panāktu Vaškeviča iepriekšējā ārstēšanas režīma atjaunošanu, informē advokāts.

Advokāti atgādina, ka gatavo arī sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Vaškeviča aizstāvis norāda, ka šajā sūdzībā būs ietverta arī advokātu rīcībā esošā informācija - iepriekš Latvijas drošībsargājošās iestādes ir sniegušas nepatiesu informāciju Austrijas varas iestādēm, piedēvējot Vaškevičam smagākus apsūdzības pantus.

Jau vēstīts, ka Vaškevičs ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā.

Vaškevičs, kurš tika turēts aizdomās par kukuļošanu, tika apcietināts jau 2011.gada ziemā, taču vēlāk viņu atbrīvoja pret 60 000 latu drošības naudu. Papildus Vaškevičam tika piemēroti arī trīs citi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties konkrētām personām un vietai, aizliegums izbraukt no valsts, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegums. Pirmās instances tiesa deva atļauju Vaškevičam doties uz Austriju, no kuras viņā tā arī nav atgriezies.

Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Miglāns, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, iepriekš atzina tos par pietiekamiem, lai Vaškeviču sauktu pie kriminālatbildības par kukuļdošanu.

Pirmstiesas izmeklēšanā tika noskaidrots, ka laikā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus, proti, 2010.gada 26.decembrī 23 700 eiro (16 656 latus) un 2400 latus, šā gada 26.janvārī 1580 eiro (1118 latus) un 1500 latus, un 30.janvārī viņš nodevis naudu 27 600 eiro (19 397 latus) un 1700 latus. Kopumā kukuļos nodotā summa ir 52 880 eiro (37 164 lati) un 5600 latu.

Portāls "Pietiek.com" iepriekš vēstīja, ka Vaškevičs, iespējams, mēģinājis piekukuļot muitas šefu Tāli Kravali.

Saskaņā ar apsūdzību, 2011. gada 31.janvārī Vaškevičam pēc viņa lūguma VID amatpersona uzrādīja VID Muitas pārvaldes Inspekcijas daļas Riska vadības nodaļas pārbaudes lietu par SIA "Kravu termināls".

Pēc iepazīšanās ar pārbaudes lietas materiāliem Vaškevičs paņēma no šī pārbaudes materiāla astoņas lapas par "Kravu termināla" noformētajām alkoholisko dzērienu kravām. Pēc tam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Vaškeviču aizturēja.
Savu vainu viņam inkriminētajos nodarījumos Vaškevičs neatzīst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!