Foto: F64

Rīgas apgabaltiesa otrdien nolēma grozīt drošības līdzekli un piemērot apcietinājumu kukuļdošanā apsūdzētajam un no amata atstādinātajam Finanšu ministrijas (FM) ierēdnim Vladimiram Vaškevičam, portālam “Delfi” apliecināja viņa advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Viņa pauda neizpratni par šādu tiesas lēmumu, uzsverot, ka iepriekš Vaškevičs pats aicinājis tiesu lietu izskatīt ar videokonferences starpniecību, jo viņš turpina ārstēšanos Austrijā. Līdz ar to viņas klients nemēģina izvairīties no tiesas un apcietinājumam nav pamata.

Savulaik toreizējais Muitas kriminālpārvldes priekšnieks cieta automašīnas sprādzienā pie savas darbavietas un ilgstoši ārstējās slimnīcā.

Kvjatkovska atzina, ka Rīgas apgabaltiesas lēmumu pārsūdzēs Augstākajā tiesā. To iespējams izdarīt trīs darba dienu laikā.

24.septembrī Rīgas apgabaltiesa noraidīja prokurora Arvja Miglāna lūgumu par drošības līdzekļa grozīšanu Vaškevičam. Prokurors bija lūdzis viņu apcietināt, bet aizstāvji oponēja, ka drošības līdzekļa grozīšanai nav pamata, jo apsūdzētā atrašanās vieta esot zināma - Vaškevičs joprojām ārstējoties slimnīcā Austrijā.

Tiesnese Tamāra Broda, kuras lietvedībā nonākusi Vaškeviča krimināllieta, par apsūdzētā drošības līdzekli lēma arī šā gada 19.martā, grozot to uz apcietinājumu, tomēr jau 5.aprīlī Augstākā tiesa (AT) šo lēmumu atcēla. Rezultātā Austrijā slimojošais Vaškevičs apcietinājumā tā arī nenonāca, iepriekš vēstīja aģentūra LETA.

Pagājušā gada vasarā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāka jaunu kriminālprocesu par iespējamu Vaškeviča kukuļdošanas lietas liecinieku ietekmēšanas plānošanu.

Neminot iesaistīto personu vārdus, KNAB pērn decembra sākumā izplatīja informāciju, ka sācis kriminālprocesu par iespējamu vardarbības piedraudējumu, lai kādā iztiesāšanā esošā krimināllietā tiktu mainītas liecības smaga nozieguma izdarīšanā apsūdzētas personas interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!