Valsts drošības dienests (VDD) 24. maijā ir uzsācis kriminālprocesu saistībā ar aizdomām par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielos apmēros un izvairīšanos valsts amatpersonas deklarācijā norādīt ziņas par mantu vai citiem ienākumiem lielos apmēros, informē VDD.

Kriminālprocess uzsākts saskaņā ar Krimināllikuma 195. panta trešo daļu un 219. panta otro daļu.

Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas procesuālās darbības 18 objektos, tajā skaitā atsevišķās Valsts policijas (VP) ēkās, kur VP dienestam sniedza nepieciešamo atbalstu procesuālo darbību veikšanai.

Procesuālo darbību laikā tika aizturētas divas personas. Pašlaik abas personas ir atbrīvotas, un vienai no tām ir piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās un VDD sniegs papildu informāciju par tās gaitu atbilstoši kriminālprocesa virzībai.

VDD atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Jau ziņots, ka otrdien VDD aizturējis Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieku Andreju Sozinovu, liecināja aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apstiprināja, ka aizturētas divas Valsts policijas amatpersonas, ir veiktas kratīšanas arī viņu darba vietās.

Izmeklēšanu kriminālprocesā veic Valsts drošības dienests. Tāpat policija šajā izmeklēšanā sadarbojas ar VDD, sniedzot nepieciešamo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!