Foto: LETA

Ceturtdien, 3. decembrī, Valsts drošības dienests (VDD) ar septiņām personām saistītos objektos Rīgā un tās apkaimē veica tiesas sankcionētas procesuālās darbības saistībā ar aizdomām par starptautisko sankciju pārkāpšanu, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Krievijas neatkarīgais ziņu portāls "Meduza" vēsta, ka procesuālās darbības veiktas vietās, kas saistītas ar prokremliskajiem medijiem "Sputnik" un "Baltnews". Tāpat medijs vēsta, ka starp VDD aizturētajiem ir bijušais "Baltnews" galvenais redaktors Andrejs Jakovļevs, žurnālists Andrejs Solopenko, kā arī daudzos kriminālprocesos iesaistītais Vladimirs Lindermans.

Šādu informāciju medijs ieguvis no "Baltnews" žurnālistes Allas Berezovskas "Facebook" profila.

Aizturēšanas esot veiktas saistībā ar abu mediju sadarbību ar Krievijas valsts mediju "Rossija Segodna".

VDD portālam "Delfi" norādīja, ka dienests nevar komentēt "Meduza" publicēto informāciju.

Dienestā iepriekš vēstīja, ka procesuālās darbības tika veiktas VDD izmeklētā kriminālprocesā, kas uzsākts šī gada 16. janvārī saskaņā ar Krimināllikuma 84. panta pirmo daļu jeb par Apvienoto Nāciju Organizācijas, Eiropas Savienības un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju vai par Latvijas Republikas noteikto nacionālo sankciju pārkāpšanu.

Izmeklēšanā iegūtā informācija rada pamatu aizdomām, ka notikusi saimnieciskā resursa nodošana personai, pret kuru vērstas Eiropas Savienības sankcijas par darbībām, ar ko tiek grauta Ukrainas teritoriālā integritāte, suverenitāte un neatkarība.

Procesuālo darbību laikā VDD ir ieguvis apjomīgu informācijas kopumu, kas ietver datu nesējus un dokumentus. Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Lai izmeklēšana varētu noritēt netraucēti, VDD no plašākiem komentāriem par šo gadījumu šobrīd atturas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!