Foto: RIA Novosti/Scanpix
Vecāķu piejūras dabas parka teritorijā uzdarbojas kāds ļaundaris, kurš izsit tur atstātajām automašīnām logus, nozogot spēkratos atstātās vērtīgās mantas.

Par vienu šādas zādzības upuri kļuvusi Enija. Viņas draugs Reinis savā sociālā tīkla "Facebook" profilā dalījies ar skumjo pieredzi, brīdinot citus atpūtniekus uzmanīties. "Vecāķu piejūras dabas parkā, kur cilvēki brauc staigāt ar suņiem un bērniem, uzdarbojas personāžs, kas tur piestrādā regulāri izsitot atstātajiem auto logus un "aizdesojot" mežā. To uzzinājām tikai, kad paši kļuvām par zādzības un stikla izsišanas upuri," viņš raksta. Vēlāk Valsts policijas iecirknī Reinim likumsargi "visai neieinteresēti paziņoja - tur jau vismaz 50 tādi gadījumi reģistrēti, droši vien vēl tikpat nereģistrēti, bet noķert zagļus varot tikai "pieķerot tos pie rokas"".

"Puiši iecirknī" esot jokojuši, ka garnadzis vidēji mēnesī šādi "nopelnot" ap 7000 eiro. "Laba haltūra, ne?" retoriski vaicā zagļa upuris.

Pēc Reiņa rakstītā var noprast, ka viņam nākamajā dienā izdevies noziedznieku redzēt darbībā. Viņš devies atpakaļ uz notikuma vietu cerībā, ka garnadzis, viņaprāt, nevērtīgo somas saturu – dokumentus un atslēgas – būs izbēris turpat mežā. "Aina tur tāda arī ir - ik pēc desmit metriem auto stāvvietā var redzēt izbirušus stiklus, to tur ir no vienas vietas," viņš stāsta. Aplūkojot stāvvietu, "gaišā dienas laikā un tuvumā esot cilvēkiem, redzējām kā tas notiek atkal"." Apmēram septiņu sekunžu laikā no meža izskrien čalis treniņtērpā, izbliež stiklu, paķer mantas un pazūd atpakaļ mežā," redzēto apraksta Reinis.

Notikuma aculiecinieks izsaucis policiju, sagaidot "atkal tās pašas nolaistās rokas un neieinteresētās, sagurušās sejas". "Tas jau kļūst smieklīgi. Es saprotu, ka policijai ir tāpat pietiekami daudz darba un nopietnāku lietu. Bet vai tiešām mūsdienās ir tik grūti notvert šādus personāžus, kas tik nekaunīgi atļaujas tur zagt gaišā dienas laikā un cilvēku klātbūtnē un vēl pie tam tik regulāri? Droši vien tāpēc arī to dara, jo zina, ka neviens pat necentīsies viņus apturēt," raksta Reinis.

Aprunājoties ar vietējiem ogotājiem un atpūtniekiem, viņi pastāstījuši, ka divus tādus personāžus esot redzējuši pat sejā. Dodoties prom, Reinis pabrīdinājis atbraukušos cilvēkus mantas auto neatstāt, jo ļaundari izsitot logu "pat plastmasas maisiņa ar suņa kauliem un tualetes papīra dēļ". Vienlaikus viņš paudis cerību, ka kāds tomēr pievērsīsies problēmai vai, sliktākajā gadījumā – uzliks brīdinošu zīmi.
"Savādāk bēdīgi - atbrauc ekipāža, pasmīn, pasaka, ka lietu rosināt tāpat nav jēgas. Jēga acīmredzot ir ļaut 50 reizes apzagt cilvēkus. Un 50 reizes ļaut paņirgāties par savu darbu," raksta Reinis.

Portāls "Delfi" Valsts policijā noskaidroja, ka pagājušajās brīvdienās likumsargi saņēmuši informāciju no kāda iedzīvotāja, ka Piekrastes ielā automašīnai izsists stikls un nozagtas tur atstātās mantas. Par notikušo faktu policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas par zādzību, iekļūstot transportlīdzeklī.

Patlaban Vecāķu piejūras parka teritorija, kur notikusi zādzība, iekļauta arī patruļekipāžas maršrutā, informē policijā. Vienlaikus likumsargi atgādina, ka automašīna nav seifs, tāpēc tajā nav ieteicams glabāt vērtīgas mantas, kas varētu pievilināt zagļus.

Tāpat policija aicina iedzīvotājus, kas bijuši liecinieki zādzībai, par to noteikti nekavējoties ziņot policijai, zvanot uz 110. Iedzīvotāji aicināti iespēju robežās likumsargiem sniegt pēc iespējas plašāku iespējamā zagļa apraksts un virzienu, uz kuru viņš devies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!