Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Ceturtdien, 21. februārī. pulksten 00.58 Rīgas pašvaldības policisti Vecmīlgrāvī pamanījuši kādu autovadītāju, kurš janvāra beigās jau bija nonācis policijas redzesloka saistībā ar to, ka vadījis transportlīdzekli bez tiesībām, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Persona iepriekšējā reizē policistu klātbūtnē bija iebāzis mutē iepakojumu ar baltu pulverveida vielu un paspējis to norīt. Vēlāk pats vīrietis skaidrojis, ka norijis pusgramu amfetamīna. Arī šajā reizē autovadītājs, piedaloties ceļu satiksmē un ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, mēģinājis izvairīties no likumsargu klātbūtnes.

Vīrietis strauji iegriezies Melīdas ielā, kur apstājies un izkāpis no automašīnas vadītāja sēdvietas.

Policisti vīrieti nekavējoties apturējuši. Kungs, uzrunājot policistus, uzreiz apgalvojis, ka nemaz neesot pie automašīnas stūres sēdējis. Vadītājs esot aizbēdzis, lai gan policisti jau bija piefiksējuši automašīnas vadīšanu ar videonovērošanas kamerām.

Pārbaudot vīrieša datus, noskaidrots, ka viņš joprojām nav ieguvis vadītāja tiesības. Apskatot automašīnu, ievērots, ka tajā stāv citas automašīnas magnetola un kaste ar šļircēm.

Pastāvot aizdomām, ka vīrietis līdzīgi kā iepriekšējā reizē varētu veikt kādas neprognozējamas darbības, viņš saslēgts rokudzelžos līdz Valsts policijas Ceļu policijas ierašanās brīdim. Ierodoties Valsts policijas darbiniekiem, automašīnā atrasti arī vairāki iztukšoti iepakojumi, kuros bija balta pulverveida vielas paliekas.

Aizturētais nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Savukārt automašīna evakuēta uz Valsts policijas stāvvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!