Foto: DELFI
Sestdien Vecrīgā par huligānismu aizturēti vairāki taksometru vadītāji, kuri uzbruka kolēģim no konkurējošas firmas un sadūra viņa auto riepas.

Rīgas reģiona policijas pārvaldē portāls "Delfi" uzzināja, ka sestdienas vakarā Vecrīgu bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Policisti notikuma vietā noskaidroja, ka pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu.

Šobrīd par huligānismu ir sākts kriminālprocess un ir aizturēti trīs taksometru vadītāji, taču vēl divi vadītāji tiek meklēti.

Pašlaik šajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, kā arī atrastu pārējos divus taksometru vadītājus.

Taksometrs, kuram pārdurta riepa, piederējis "Batic Taxi", un ar to gribējuši braukt Reformu partijas pārstāvji - izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, Saeimas deputātes Inese Lībiņa-Egnere un Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Dombrovska vadītās ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, portālam "Delfi" apstiprināja partijas preses pārstāve Daiga Holma.

Viņa informēja, ka incidents noticis, kad politiķi vēlējušies kāpt automašīnā, bet taksometram ceļu norobežojušas četras vai piecas citu firmu automašīnas un pēc tam sākusies asa vārdu pārmaiņa.

Gan politiķi gan taksometra vadītājs uzrakstījuši iesniegumus policijā, kas sākusi kriminālprocesu. Holma akcentēja, ka politiķu mērķis ir panākt attiecīgās jomas sakārtošanu, jo neesot normāli, ka no taksometru firmu konfliktiem jācieš rīdziniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!