Gandrīz 12 stundas ugunsdzēsēji dzēsuši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, kas naktī no sestdienas uz svētdienu izcēlies Vecrīgā. Pēc aptuveniem aprēķiniem, ugunsgrēkā izdeguši 450 kvadrātmetru, bet upuru vai cietušo nav.
Par ugunsnelaimi Vecpilsētas un Alksnāju ielas stūrī ugunsdzēsēji ziņas saņēmuši plkst. 1.28. Uz turieni dzēšanas darbos nosūtītas 15 ugunsdzēsēju automašīnas, bet ugusngrēku pilnībā nodzēst izdevies tikai svētdien ap plkst. 13.

Ugunsnelaimē cietušas trīs ēkas - pilnībā nodegusi kāda pamesta noliktava, no kuras liesmas arī izplatījušās uz blakus esošu remontējamu ēku un arī māju, kurā pāris dzīvokļos mitinājušies īrnieki. Cilvēkus tomēr nav nācies evakuēt.

Notikuma aculiecinieks stāstīja, ka pussabrukušajā noliktavā dzīvojuši bezpajumtnieki un visticamāk, viņi arī to aizdedzinājuši. Skats bijis iespaidīgs - ēka vietām degusi ar atklātu liesmu, versme bijusi milzīga un uguns pārsviedusies uz remontējamo māju, aizdedzinot jumtu un bēniņus.

Ugunsdzēsēji esot arī ļoti riskējuši, jo degošā noliktava brukusi, bet iela, uz kuras noticis ugunsgrēks, ir ļoti šaura un degošās konstrukcijas kuru katru brīdi varējušas nogāzties uz dzēsējiem.

"Likās, ka ir atbraukušas visas ugunsdzēsēju mašīnas, cik ir," viņš sacīja.

Ugunsgrēka iemesls pagaidām nav zināms un to noskaidro izmeklēšanā.

Ugunsgrēki, kas izceļas Vecrīgā, parasti ir sevišķi bīstami, jo ielas ir ļoti šauras un transportam grūti izbraucamas, ēkas ir vecas, koka apbūve, turklāt ne vienmēr viss ir kārtībā ar ūdens piegādi, kas nepieciešama dzēšanai. Tomēr šoreiz ugunsgrēks izsludināts par paaugstinātas bīstamības, jo plosījies lielā platībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!