Foto: LETA

30. decembrī neilgi pēc pulksten 4 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki vecpilsētā pamanījuši jauniešu pāri - meitene publiskā vietā bija novilkusi bikses un urinēja, savukārt puisis viņu turēja, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Policisti nolēmuši abus jauniešus apturēt. Jautājot par viņu vecumu, abi apgalvojuši, ka ir pilngadīgi un dodas uz tuvējo naktsklubu. Policisti lūguši uzrādīt personu apliecinošus dokumentus vai nosaukt savus datus mutiski, lai pārliecinātos, ka jaunieši stāsta patiesību. Tāpat abu dati bija nepieciešami, lai noformētu administratīvā pārkāpuma protokolu par dabisko vajadzību nokārtošanu publiskā vietā.

Sarunas laikā pārkāpēja, nepārtraukti grīļodamies, turējusies pie drauga un nosaukusi vairākus neeksistējošus personas kodus. Tāpat viņa ik pa laikam mainījusi savu vārdu un uzvārdu līdz nonākusi līdz vienai konkrētai versijai. Dežūrdaļas darbinieki vairākas minūtes mēģinājuši jaunieti identificēt, taču viņas apraksts nav atbildis sniegtajai informācijai.

Aizdomās par patieso datu slēpšanu, policisti pieņēmuši lēmumu meiteni aizturēt un nogādāt Valsts policijā identitātes noskaidrošanai.

Pārrunu laikā puisis nepārtraukti iejaucies un liedzis policistiem pildīt savus amata pienākumus, pieprasot pārkāpēju atbrīvot. Jaunietis meiteni turējis un nav ļāvis doties uz operatīvo transportlīdzekli. Izvērtējot viņa darbības, pieņemts lēmums arī puisi aizturēt par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām.

Aizturēšanas laikā puisis meiteni nosaucis citā vārdā, savukārt viņas somā atrastas pases uz divu personu vārdiem. Vienas pases turētājs bija nepilngadīga persona, savukārt otras – pilngadīga. Abos pases attēlos redzamās personas bija ļoti līdzīgas.

Pirms iekāpšanas pagaidu aizturēšanas nodalījumā, jauniete sākusi kliegt, ieķērusies durvju restēs un likusi priekšā kājas, lai tās nevarētu aiztaisīt. Tomēr viņas spēki pēc pāris minūtēm izsīkuši, un likumsargi varēja doties ceļā.

Aizturētie nogādāti Valsts policijā, kur, pateicoties pirkstu nospiedumu datu bāzei, atklājās arī datu slēpšanas iemesls. Iereibusī jauniete izrādījusies nepilngadīgās pases turētāja. Par notikušo informēta viņas māte.

Kopumā meitene vakara gaitā bija uzdevusies par divām eksistējošām personām un mēģinājusi likumsargus pārliecināt, lai tieši šīm personām noformē administratīvā pārkāpuma protokolu. Jauniete tā arī nepaskaidroja, kāpēc pie viņas atradās citas personas pase.

RPP darbinieki pārkāpējai noformējuši administratīvo pārkāpuma protokolu par dabisko vajadzību nokārtošanu publiskā vietā. Savukārt saistībā ar pārējiem pārkāpumiem jaunieši nodoti Valsts policijas darbiniekiem apstākļu izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!