Tehniski sarežģītu ugunsgrēka dzēšanas darbu dēļ pie "Alus sētas" Vecrīgā piektdien dienas vidū uz divām stundām bloķēta satiksme Tirgoņu un Mazajā Monētu ielā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses sekretāre Solveiga Smiltene.
Viņa pavēstīja, ka paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Tirgoņu ielas 6.nama pagalmā VUGD izsludināja plkst.10.43, bet par tā lokalizāciju ugunsdzēsēji paziņojuši pusstundu vēlāk - plkst.11.18. Plkst.12.30 ugunsgrēks likvidēts pilnībā, vēl pārdesmit minūtes vēlāk atjaunota satiksme bloķētajās ielās.

Ugunsgrēku Tirgoņu ielā 6 var uzskatīt par īpaši sarežģītu, jo tas izcēlies šahtveida pagalmā, kuram praktiski nav iespējams piekļūt, stāstīja Smiltene. Vienīgā iespēja piekļūt pagalmā degošajiem atkritumiem bijusi apmēram 30 centimetru plata sprauga 2.stāva kāpņulaukumiņā. Tāpēc ugunsdzēsējiem nācies zāģēt metāla konstrukcijas "Alus sētas" trauku mazgātavu un ugunsgrēka vietu savienojošajā sienā, lai spraugās ievietotu lafešu stobrus.

Smiltene apliecināja, ka dzēšanas darbu laikā ēkā tika pārtraukta elektrības piegāde, tomēr viņa nevarēja paskaidrot, vai arī daļā Vecrīgas novērojamie elektrības piegādes traucējumi varētu būt saistīti ar šo ugunsgrēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!