Foto: Shutterstock

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas nodevusi prokuratūrai kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret kādu vectēvu, kurš, būdams alkohola reibumā, nodarījis maznozīmīgus miesas bojājumus savam četrgadīgajam mazdēlam, ar varu ieliekot viņu mucā.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka janvārī Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sāka kriminālprocesu par cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos pret mazgadīgo.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka janvāra sākumā kāds četrus gadus vecs zēns ticis atstāts pieskatīšanai vecvecākiem Ezeres pagastā.

Zēna vectēvs visu dienu lietojis alkoholu, tāpēc viņš bez pamatota iemesla saķēris mazdēlu aiz rokas un izvedis ārā no mājas. Viņš zēnu ielicis turpat pie mājas esošā tukšā lietus notekūdeņu mucā.

Zēns, izvairoties no vectēva satvēriena, pret mucas malu nobrāzis seju, kā rezultātā guvis maznozīmīgus miesas bojājumus.

Zēna vectēvs iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā un savu vainu atzīst, kā arī izdarīto nožēlo.

Vīrietim ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Soda apmēru noteiks tiesa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!