Foto: F64
Policisti pa karstām pēdām aizturējuši piecus jauniešus, tostarp divas nepilngadīgas meitenes, par nežēlīga nozieguma izdarīšanu Vecumnieku pagastā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pirmdien, 8.decembrī, Vecumnieku pagastā 1996.gadā un 1988.gadā dzimušie vīrieši, divas nepilngadīgās 1999.gadā,1998.gadā dzimušās meitenes un 1993.gadā dzimusī jauniete ap pulksten 5.00 uzmeklējuši privātmāju, iegājuši tajā un, pielietojot vardarbību pret 1957.gadā dzimušo sievieti, pieprasīja viņai naudu.

Jaunieši sievieti vairākas reizes nežēlīgi situši, bet pēc tam pārmeklējuši māju ar mērķi atrast naudu.

Neatrodot naudu, mājas dzīvojamā istabā un vēl citā telpā jaunieši aizdedzinājuši drēbes, kā arī izsituši mājai logus un atgriezuši gāzes balonu, atstājot sievieti bezpalīdzības stāvoklī.

Policija saņēmusi informāciju par to, ka Vecumnieku novadā izdarīts noziegums pret sievieti, mēģinot nodedzināt māju. Veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, likumsargi aizturēja piecus Vecumnieku pagasta iedzīvotājus.

1996.gadā dzimušais vīrietis ir agrāk vienu reizi tiesāts, bet 1988.gadā dzimušais vīrietis tiesas priekšā stājies jau septiņas reizes. Tāpat izmeklēšanā policija noskaidros, vai aizturētās personas nav saistītas citu noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu.

Policija sākusi kriminālprocess pēc Krimināllikuma par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu un par slepkavības mēģinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!