Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien, 13. februārī, Bauskas novada Vecumniekos, izsitot ieejas durvju stiklu, divi vīrieši iekļuva veikalā un nozaga alkoholiskos dzērienus un pārtiku. Policisti aizturēja iespējamos zagļus. Par notikušo ir sākts kriminālprocess, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Dace Kalniņa.

Svētdien pēc pulksten 22 policijā tika saņemta informācija, ka, izmantojot cirvi, kādam veikalam Vecumniekos ir izsists ieejas durvju stikls.

Ierodoties notikuma vietā, policisti noskaidroja, ka nozagti pārtikas produkti un alkoholiskie dzērieni un šo zādzību paveikuši divi vīrieši.

Šobrīd nozagto preču daudzums un vērtība tiek precizēta. Policijā piebilst, ka daļu no nozagtā izdevās atgūt.

Policijā par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzību.

Veicot operatīvo un procesuālo darbību kopumu, Bauskas iecirkņa policisti tajā pašā vakarā netālu no nozieguma vietas aizdomās par minētās zādzības izdarīšanu aizturēja 1976. gadā dzimušu vīrieti.

Nākamajā dienā, 14. februārī, aizdomās par šīs zādzības izdarīšanu tika aizturēta arī otra persona – 2003. gadā dzimis vīrietis.

VP atzīst, ka abas aizdomās turētās personas jau iepriekš ir nonākušas policijas redzeslokā par līdzīga rakstura likumpārkāpumiem.

VP izsaka lielu pateicību Vecumnieku iedzīvotājiem, kuri sniedza izmeklēšanai svarīgu un nozīmīgu informāciju, tādējādi sekmējot šī nozieguma atklāšanu.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!