Foto: Valsts policija

Veicot preventīvas pārbaudes Rīgas centrālās stacijas un autoostas rajonā, Valsts policija (VP) pārbaudīja 138 personas. Policisti konstatēja, ka septiņas no tām ir izsludinātas meklēšanā, portāls "Delfi" noskaidroja policijā (VP).

Pārbaude tika veikta trešdien no pulksten 14 līdz 22 vakarā.

Trīs no personām bija izsludinātas starptautiskajā meklēšanā – šos cilvēkus meklēja Vācijas policijas struktūrvienība, kas nodarbojas ar krāpšanu un dokumentu viltošanas apkarošanu, ar mērķi noskaidrot viņu dzīvesvietas adreses un kontaktinformāciju. VP darbinieki šīs personas nogādāja policijas iecirknī, noskaidroja nepieciešamo informāciju un ziņos par to Vācijas likumsargiem.

Savukārt trīs personas tika aizturētas policijai svarīgas informācijas noskaidrošanai saistībā ar iepriekš izdarītiem noziegumiem – zādzībām un mantas bojāšanu.

Vēl kāds vīrietis tika aizturēts, jo izvairījās no drošības līdzekļa – apcietinājuma, kas viņam piemērots kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 262. panta pirmās daļas – par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Šis vīrietis pēc aizturēšanas tika nogādāts uz īslaicīgo aizturēšanas vietu.

Lai cīnītos ar ielu noziedzību, VP arī turpmāk dažādos Rīgas mikrorajonos rīkos šādus preventīvus pasākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!