Rīgas Centra rajona tiesā otrdien saņemts vēl viens iesniegums par drošības līdzekļa apcietinājuma atcelšanu Ventspils mēram Aivaram Lembergam, portālu "Delfi" informēja tiesas pārstāve Anita Polce.
Trešdien apcietinātā mēra advokāts Jānis Grīnbergs iesniegumā tiesai lūdz atcelt piemēroto drošības līdzekli apcietinājumu. Advokāts aicina savam klientam noteikt tādu drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pirmā sūdzība tiesā saņemta pirmdien no paša Ventspils mēra, kuru tiesā nogādāja viens no viņa advokātiem Guntars Antoms. Zināms, ka Lembergam ir vairāki aizstāvji.

Centra rajona tiesa trešdien vēlu vakarā apmierināja prokuratūras lūgumu un Aivaram Lembergam piemēroja beztermiņa apcietinājumu. Šo lēmumu pārsūdzēt var septiņu dienu laikā.

Ventspils mēram izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā, kukuļdošanā un īpašuma neuzrādīšanā. Lembergs izvirzītās apsūdzības kategoriski noliedz.

Lembergs trešdien pulksten 8:30 aizturēts saistībā ar tā dēvēto Ventspils uzņēmēju lietu. Ventspils uzņēmēju lietā prokuratūra sākusi pārbaudīt Ventspils amatpersonu darbības, vēlāk no šis lietas izdalītas atsevišķā kriminālprocesā, kurā Lembergam uzrādīta apsūdzība par kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu un amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, savukārt viņš pats uzskata, ka prokuratūras izvirzītās apsūdzības ir nepamatotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!