Foto: Shutterstock
Aizvadītās nedēļas beigās Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī kādam senioram nodarīti miesas bojājumi un atņemtas mantas. Pateicoties aculieciniecei un Ventspils pilsētas pašvaldības policijai, mantas atgūtas un aizdomās turētā persona arī aizturēta, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

15. maijā ap pulksten 16.15 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Ventspilī, Lielajā prospektā, notikusi laupīšana – vīrietim vecumā ap 80 gadiem nodarīti miesas bojājumi un no rokām izrauta soma.

Vainīgā persona ar somu aizbēgusi, taču somu izdevies atgūt kādai aculieciniecei, kura, redzot notikušo, sekojusi vīrietim mājas sētā un redzot, ka viņš sāk skatīties somas saturu un pārmeklēt somu, viņa pieprasījusi to atdot. Pēc somas atgūšanas aculieciniece par notikušo informējusi policiju, un Ventspils pilsētas pašvaldības policijas amatpersonas aizturējušas iespējamo vainīgo, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem. Savukārt cietušo vīrieti Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta darbinieki nogādājuši medicīnas iestādē, kur viņam konstatēti sejas sasitumi.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu un aizturētajam ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!