Ventspils policijas darbinieki atklājuši virkni zādzību, ko paveikuši 15 nepilngadīgi jaunieši. Ventspils Policijas pārvaldes preses sekretāre Dzidra Šķute informēja, ka zādzības izdarītas laika posmā no pagājušā gada nogales līdz šā gada janvāra sākumam Ventspilī, Pārventā.
Policijas darbinieki kopumā atklājuši 10 epizodes.

Viens no zagļu grupas jauniešiem nesen sasniedzis pilngadību, bet divi no pusaudžiem noziegumu izdarīšanas brīdī vēl nebija sasnieguši 14 gadu vecumu, tāpēc pie kriminālatbildības nav saucami.

Pārējo vecums svārstās no 14 līdz 17 gadiem. Lielākā daļa nepilngadīgo, kurus tur aizdomās par zādzību izdarīšanu, mācās dažādās Ventspils mācību iestādēs, bet vairākas personas nekur nemācās un nestrādā.

Šķute informēja, ka, izvērtējot situāciju, pieciem nepilngadīgajiem piemērots drošības līdzeklis - arests, bet deviņiem piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Pašlaik policijas darbinieki meklē zagto mantu uzpircējus, jo izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka jaunieši zaguši, bet pēc tam pieaugušie Pārventas atklātajā tirgū zagtās mantas uzpirkuši.

Policijas rīcībā ir informācija, ka trīs sievietes preces uzpirkušas tirgū, bet kāda cita sieviete - savā dzīvesvietā, turklāt viņa ir viena no aizdomās turēto nepilngadīgo zagļu bandas dalībnieka māte, kura iegādājusies Ventspils 3.vidusskolā nozagto datoru un putekļusūcēju.

Preses sekretāre pastāstīja, ka tikai dažu jauniešu vecāki bija sašutuši un pārsteigti par to, ko pastrādājušas viņu atvases. Pārējo jauniešu vecāki gan neizrādīja īpašu izbrīnu, kad viņu mājās ieradās policijas darbinieki, lai izņemtu zagtās mantas un daļu no tām labprāt izdeva.

Daļu zagto preču atrada arī šķūņos, turklāt jaunieši atzinās, ka mantas viņi bija slēpuši arī kādā pamestā mājā. Kāds no puišiem nozagto bija paslēpis uz balkona, lai nākamajā dienā to realizētu. Savukārt zagtās cigaretes, alkoholu un pārtiku jaunieši bija sadalījuši savā starpā.

Pašlaik krimināllieta par zādzībām nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Prokuratūrā nodotas vēl divas krimināllietas par zagto mantu uzpirkšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!