Foto: stock.xchng
Trešdien Ventspilī jauniešu ballītē cietušais zēns guvis 22% līdz 23% ķermeņa apdegumu, aģentūrai LETA pastāstīja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu ķirurgs Džeimss Rozītis.

Slimnīcā 14 gadus vecajam pusaudzim būs jāuzturas ilgstoši - aptuveni mēnesi. Kā skaidroja Rozītis, trīs ceturtdaļas no gūtajiem apdegumiem ir dziļi. Liesmas radītie bojājumi vairāk skāruši kājas, rokas un nedaudz arī seju.

Šobrīd zēna veselības stāvoklis vērtējams kā stabils. Viņa ārstēšanās paredzēta vairākos posmos, kas saistīti gan ar bojāto audu noņemšanu, gan brūču slēgšanu.

Kā ziņots, 1.maijā slimnīcā Ventspilī nogādāts 14 gadus vecs pusaudzis ar smagiem ķermeņa apdegumiem, kas gūti kādā mājas ballītē. Pastāv aizdomas par ļaunprātīgu rīcību, taču liecības pašlaik ir ļoti pretrunīgas, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Par notikušo policija saņēmusi informāciju no medicīnas iestādes, kas informējusi, ka zēns ar smagiem apdegumiem slimnīcā nogādāts agrā 1.maija rītā no jauniešu organizētas ballītes kādā privātmājā. Pēc sākotnējās informācijas, viņš, iespējams, ticis apliets ar degšķidrumu un aizdedzināts.

Notikuma vietā nekavējoties ieradusies policija, bet lielākā daļa jauniešu privātmāju, kurā bija norisinājies jauniešu pasākums, jau bija atstājuši. Policija ierosinājusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 125.panta 1.daļas un sākusi izmeklēšanu. Pašlaik noskaidrots, ka iepriekšējā vakarā kādā privātmājā pulcējušies aptuveni 30 jaunieši vecumā no 14 līdz 18 gadiem, kuri sarīkojuši pasākumu bez pieaugušo kontroles.

Saistībā ar notikušo tiek pārbaudīts kāds 1997.gadā dzimis jaunietis, bet liecības par apstākļiem ir pretrunīgas.

Kā ceturtdien speciāli sasauktā preses brīfingā pastāstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis, minētais 1997.gadā dzimušais jaunietis ir aizturēts uz 48 stundām. Netiek izslēgts, ka tiks aizturētas arī citas personas. Patlaban notiekot ballītes dalībnieku apzināšana un pratināšana.

Policija aicina pieteikties visus jauniešus, kuri bija klāt šajā pasākumā un var sniegt jebkāda veida informāciju. Policijā skaidroja, ka izmeklēšanai ikviena liecība ir ļoti svarīga, jo tikai tā var noskaidrot precīzus notikušā apstākļus un iesaistītās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!