Ventspilī nolaupītais un nogalinātais jaunietis vēl ir bijis dzīvs, kad nolaupītāji viņu aprakuši, noskaidrots tiesu medicīnas ekspertīzē. Jau ziņots, ka par 15 gadus veca jaunieša nolaupīšanu un nogalināšanu, pieprasot 20 000 latu izpirkuma naudu, Ventspilī pirmdien aizturēti pieci jaunieši.
Visi aizturētie nodarītajā atzinušies. Nopratināšanā atklājās, ka mirušā jaunieša vecāki "bija tikuši pie lielas naudas" un aizturētie gribējuši, lai jaunietis viņiem palīdz dabūt no vecākiem naudu. Tā kā puisis tam nepiekrita, aizturētie, lai slēptu spīdzināšanas pēdas, viņu nogalināja.

Jau vēstīts, ka pieci jaunieši pirmdien nolaupījuši Artūru B. un turējuši viņu kā ķīlnieku, pieprasot no jaunieša tēva izpirkuma naudu. Jaunieša audžutēvam 1954.gadā dzimušajam ventspilniekam Aldim G. esot piezvanījis kāds nepazīstams vīrietis un pieprasījis par 1985.gadā dzimušā Artūra B. atdošanu 20 000 latu.

Tomēr vēlāk policijas darbinieki Artūra B. līķi atrada uz vecā Ventspils - Užavas ceļa grāvī ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Aizturētie nolaupīto jaunieti esot spīdzinājuši. Kad viņi paziņoja par nolaupīšanu Artūra B. audžutēvam, jaunietis jau esot bijis miris.

Uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu aizturēti pieci jaunieši - 1981.gadā dzimušais Aleksejs P., 1977.gadā dzimušais Ansis I., 1983.gadā dzimušais Lins S., 1981.gadā dzimušais Mārtiņš Ē. un 1977.gadā dzimušais Juris M.

Pēc BNS rīcībā esošās informācijas, visi pieci aizturētie ir seno cīņu kluba "Curonia" dalībnieki, viens no viņiem ir šī kluba vadītājs. Klubs Ventspilī jau trīs gadus nodarbojas ar viduslaiku cīņu demonstrēšanu dažādos pasākumos. Jaunieši paši izgatavo bruņas, apģērbu un ieročus. Viens no aizturētajiem ir Tārgales pagasta padomes priekšsēdētājas dēls, savukārt kluba vadītāja māte ir pilsētā pazīstama rakstniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!