Saistībā ar uzbrukumu Ventspils Kriminālpolicijas priekšniekam Ģirtam Kokinam policija izsludinājusi aizdomās turamās personas meklēšanu – iespējamais vainīgais esot saistīts ar tā saucamo "čečenu grupu", sestdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".

Kā vēsta laikraksts, policija kategoriski atteikusies skaidrot, kas tā par grupu un ar ko tā nodarbojas, taču formulējums vedina domāt, ka runa ir par kaut kādām sistemātiskām noziedzīgām darbībām. Neoficiāli avoti apstiprina, ka Ventspilī pašlaik darbojas divi grupējumi.

Uzbrukums Ģirtam Kokinam notika 13. marta naktī. Pašvaldības policija izsaukumu uz bāru "Klondaika", kur notika kautiņš, saņēma pulksten 3.45. Ekipāža devās uz notikuma vietu, taču ārā stāvējuši pārbijušies apsardzes darbinieki (SIA Latus sardze), kas atteicās vilkt laukā nemiera cēlāju, savukārt municipāļi nav gājuši iekšā, jo par klubā notiekošo atbildot viņu apsardze. Oficiālu iesniegumu apsargi neesot gribējuši rakstīt. Savukārt Valsts policijas pārstāvju tur nebija, kaut gan ar apmēram stundas starpību piekauti bija jau divi cilvēki. Tagad Arājs atzīst – ja būtu zinājuši, ka viens no cietušajiem ir policists, iespējams, rīkotos citādāk.

Valsts policijas izplatītais paziņojums par "mistisko čečenu grupu", kas atbildīga par Kriminālpolicijas priekšnieka Ģirta Kokina piekaušanu, pilsētā izraisījis visdažādākās spekulācijas. Galvenokārt jau tādēļ, ka līdz šim policija nav minējusi par tāda formējuma eksistenci. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdzes Jolantas Knīses skaidrojumā, kādēļ pilsētā bija vērojama lielāka policijas spēku koncentrācija, teikts: "Varu apstiprināt, ka tas saistīts ar nedēļas nogalē notikušo gadījumu, kad Ventspilī atpūtas vietā divām personām tika nodarīti miesas bojājumi un ka meklētā persona ir saistīta ar čečenu grupu." Jau nākamajā dienā kļuva zināms, ka meklējamā persona ir kāds Aleksejs Šihalijevs.

Tā kā vietējā policija par noziedzības vidi pilsētā klusē, priekšstatu, kādi ir Ventspils kriminālie grupējumi un kādas ir to nodarbes, "Neatkarīgā" ieguvusi, apkopojot vairāku neoficiālu avotu sniegto informāciju. Pilsētā vēsturiski bijušas trīs noziedznieku grupas – latviešu, krievu un čečenu. Pēcpadomju gadi bija to pļaujas laiks. Narkotikas un izspiešana. Tad latviešu grupa pamazām iznīdēta, savukārt atlikušās divas pārdalījušas teritoriju un joprojām samērā klusi un veiksmīgi sadzīvo Ventspilī. Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs to eksistenci neapstiprina, norādot, ka tas patiešām ir tiesībsargājošo iestāžu darbības lauks, nevis sabiedriskās kārtības nodrošinātāju rūpe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!