Foto: Picjumbo
12. decembrī ap pulksten 16 Ventspils novadā uz autoceļa Rīga-Ventspils Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas, patrulējot ar trafarēto policijas automašīnu, apturēja transportlīdzekli BMW, kas traucās ar ātrumu 165 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 km/h, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Automašīnu vadīja 1995. gadā dzimis vīrietis. Viņam par pārkāpumu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols un uzlikts naudas sods – 360 eiro, kā arī uz sešiem mēnešiem atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu pārkāpumu paredzētais sods ir naudas sods no 360 līdz 480 eiro un transportlīdzekļa vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!