Foto: DELFI
Ceturtdien, 18. augustā, ap pulksten 18:05 Ventspils novada Puzes pagastā uz autoceļa Ugāle-Blāzma, policisti pamanījuši automašīnu "Ford Escort", un, aizdomās par auto vadīšanu alkohola reibumā, aicinājuši autovadītāju transportlīdzekli apturēt, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Automašīnas vadītājs policistu aicinājumu ignorējis. Neskatoties uz vairākkārt atkārtoto prasību apstāties, autovadītājs turpinājis braukt līdz brīdim, kad nav ticis galā ar transportlīdzekļa vadību un iebraucis grāvī. Pēc piespiedu apstāšanās vīrietis pametis automašīnu un meties bēgt.

Lai panāktu, ka persona pārtrauc mukšanu, policijas darbinieks veicis trīs brīdinājuma šāvienus gaisā. Pēc tiem vīrietis apstājies, un policisti viņu aizturējuši.

Likumsargi noskaidrojuši, ka 20 gadus vecais autovadītājs pie automašīnas stūres bija sēdies 0,93 promiļu alkohola reibumā, turklāt viņam nav transportlīdzekļa vadītāja apliecības.

Transportlīdzeklī bez aizturētā atradies arī pasažieris - 38 gadus vecs vīrietis, kurš guvis vieglus savainojumus brīdī, kad automašīna iebraukusi grāvī.

Automašīnas vadītājam noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī pret viņu sākts kriminālprocess par braukšanu alkohola reibumā bez autovadītāja apliecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!