Vakar Ventspilī kārtējo reizi sabojāts Kr.Valdemāra piemineklis, tam atkal norautas brilles, informēja Ventspils Policijas pārvaldes preses sekretāre Dzidra Šķute. Aizdomās par pieminekļa sabojāšanu tur divus jauniešus no Rīgas, kuri kopā ar ekskursantu grupu bija atbraukuši uz Ventspili.
Ventspils komunālajai pārvaldei nodarīts Ls 40 materiālais zaudējums. Municipālās policijas darbinieki Ventspilī aizturēja divus jauniešus un nogādāja Valsts policijā pēc tam, kad Ventspils brīvostas pārvaldes sargs novērošanas kamerā bija fiksējis pieminekļa demolēšanu.

Aizturētie rīdzinieki - 1982.gadā dzimušais Jurijs G. un 1982.gadā dzimušais Aleksejs S. savu vainu nenoliedza. Puiši pastāstījuši, ka pirms pieminekļa demolēšanas bija lietojuši alu, bet viens no viņiem arī nedaudz degvīna.

Ierosināta krimināllieta pēc Latvijas Krimināllikuma 231. panta 2. daļas - par huligānismu grupā. Aizturētajiem piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu. Šis nav pirmais gadījums, kad pieminekli sabojā Ventspils viesi - pirms kāda laika brilles Kr.Valdemāram norāva viešņas no Liepājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!