Rīgas apgabaltiesa piektdien par triju cilvēku sabraukšanu un triju sakropļošanu apsūdzētajam Denisam Veremeičikam piespriedusi desmit gadus ieslodzījumā. Pēc soda izciešanas viņam piecus gadus būs liegts vadīt auto.
Jāatgādina, ka Zemgales priekšpilsētas tiesa Veremeičikam 2000.gadā piesprieda četru gadu cietumsodu. Toreiz tiesa uzskatīja, ka prokuratūrai nav izdevies pierādīt, ka Veremeičiks narkotikas lietojis apzināti un avāriju izraisījis narkotiku reibumā. Tāpēc tiesa pārkvalificēja inkriminēto pantu pret vieglāku, kas paredz mazāku sodu.

Prokuratūra Veremeičikam inkriminēja avārijas izraisīšanu alkohola vai narkotiku iespaidā, par ko paredzēts cietumsods uz laiku no trim līdz 15 gadiem. Savukārt toreiz tiesa noziegumu pārkvalificēja, sodot Veremeičiku par avārijas izraisīšanu, kas izraisījis nāvi vai smagus miesas bojājumus.

Jau ziņots, ka 2000.gada 10.augustā Valdeķu ielā notika smaga autoavārija, kurā trīs cilvēki gāja bojā, bet trīs smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā. Avārijā cieta arī bērns, kurš smagā stāvoklī tika nogādāts Bērnu klīniskās slimnīcas reanimācijas nodaļā. Bojā gāja 19 gadus veca meitene, apmēram 42 gadus vecs vīrietis un apmēram 30 gadus veca sieviete.

Traģisko avāriju izraisīja Veremeičika vadītā automašīna BMW, kura lielā ātrumā veikusi apdzīšanas manevru netālu no pilnas trolejbusa pieturas. Tikai tad, kad BMW iebrauca pretējā braukšanas joslā, tās vadītājs pamanījis pretimbraucošo smago automašīnu. Tā vietā, lai bremzētu un censtos atgriezties labajā braukšanas joslā, šoferis pagriezis stūri pa kreisi un ietriecies gājējos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!