Foto: LETA

Naktī uz piektdienu Pāvilostas novada Vērgales pagastā 1000 kvadrātmetru platībā dedzis šķūnis, portālam "Delfi" pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 00:14. Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, šķūnis jau dedzis ar atklātu liesmu. Plkst. 3:36 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Plkst. 8:30 vēl turpinājās tā likvidācijas darbi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD devies saņēmis 59 izsaukumus, no kuriem 41 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un astoņi uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ceturtdien reģistrēti 22 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 37 hektāri.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju ne tikai nededzināt kūlu, bet arī uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas rezultātā neizceltos ugunsnelaime.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsējiem nācies dzēst degošus atkritumus, zaru kaudzes, reklāmas izkārtni, koka granulas, meža zemsedzi, mēbeles, ēkas skursteni un jumta konstrukcijas, šķūni, saimniecības ēku, sodrējus ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!