Foto: LETA
Ciblas novadā naktī uz pirmdienu, 25.maiju, meklēšanas un vajāšanas pasākumu rezultātā robežsargi aizturējuši 29 nelegālos imigrantus un viņu pārvietotāju – Igaunijas nepilsoni, portālu "Delfi" informē robežsardze.

Naktī uz pirmdienu, izmantojot robežsardzes tehniskos līdzekļus, tika konstatēts Latvijas robežas nelikumīgas šķērsošanas gadījums. Iesaistot blakus esošo robežapsardzības nodaļu robežsargus, kinologus ar dienesta suņiem, kā arī Valsts robežsardzes helikopteri, tika uzsākti pārkāpēju meklēšanas un vajāšanas pasākumi.

Kā norāda Valsts robežsardze, meklēšanas un vajāšanas pasākumi ilga vairākas stundas, līdz Līdumnieku pagasta Ļebedincu purvā robežsargiem izdevās aizturēt 29 valsts robežu nelikumīgi šķērsojušus Vjetnamas pilsoņus un 1981.gadā dzimušu Igaunijas nepilsoni – nelegālo imigrantu pārvietotāju.

Savukārt pirmdienas pēcpusdienā robežsargi aizturējuši vēl 12 nelegālos imigrantus – Vjetnamas pilsoņus Zilupes novadā.

Abos gadījumos par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu un par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākti kriminālprocesi.

Kopumā 2015.gadā nepilnu piecu mēnešu laikā par nelikumīgu "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 110 trešo valstu piederīgie.

Turpretī pērn visa gada garumā par "zaļās" robežas šķērsošanu aizturēti 139 trešo valstu piederīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!