Trešdien Vērmanes dārzā nozagts viens no četriem koka cilvēciņiem, kas informē par pasaules klimata izmaiņām un koksnes produktu lietošanu kā ilgtermiņa risinājumu.
Kā pastāstīja projekta vadītāja Sandra Biseniece, trešdien no plkst.8 līdz plkst.17 Vērmanes dārzā tika izstādītas četras koka cilvēciņu figūras, bet vakarā, demontējot šos vides objektus, konstatēts, ka viens no tiem dienas laikā nozagts par spīti tam, ka drošības nolūkos nostiprināts ar ķēdi.

Biedrība "Zaļās mājas" lūdz visus notikušā aculieciniekus ziņot biedrībai vai Valsts policijai.

Līdz 30.novembrim Rīgas centrā par nelabvēlīgajām pasaules klimata izmaiņām un koksnes produktu lietošanu kā ilgtermiņa risinājumu iedzīvotājus informē četri 180 centimetrus augsti koka cilvēciņi.

Kā iepriekš informēja biedrības "Zaļās mājas" sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Ieva Krūmiņa, šī aktivitāte norisinās biedrības "Zaļās mājas" organizētās informatīvās kampaņas "Es turu zemes klimatu Cool!" gaitā.

Mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz nelabvēlīgajām pasaules klimata izmaiņām un paaugstināt cilvēku zināšanas un izpratni par meža un koksnes produktu lomu oglekļa dioksīda (CO2) piesaistē un klimata izmaiņu mazināšanā.

Biedrība "Zaļās mājas" dibināta 2006.gada decembrī. Biedrības mērķis ir veicināt ilgtspējīgas būvniecības attīstību Latvijā, kas ievēro ekoloģiskos ierobežojumus, atbilst mūsdienu komforta un kvalitātes prasībām un vienlaikus ir sociāli un finansiāli izdevīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!