Ir aizdomas, ka kredītņēmēji viltojuši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izziņas, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas daļā.
Kopš brīža, kad, lai saņemtu kredītu virs 100 minimālajām mēnešalgām, nepieciešama VID izsniegta izziņa par nodokļu maksātāja ieņēmumiem. Ir bijuši vairāki gadījumi, kad bankas darbiniekiem ir radušās aizdomas par kredītņēmēja izziņas patiesumu un ir apstiprinājies, ka VID rīcībā esošā informācija nesakrīt ar izziņā norādīto. VID informē, ka visas šīs izziņas iesniegušas fiziskas personas.

Par iespējamo kredītņēmēja izziņu viltošanu liecina tas, ka bankās iesniegto izziņu saturs, tai skaitā personas ienākumu apmērs, neatbilst tām izziņām, ko izsniedzis VID, vai arī šādu izziņu persona VID nekad nav pieprasījusi un pēc VID rīcībā esošās informācijas personai nav algota darba, līdz ar to nav arī legālu ienākumu. Dažos gadījumos iespējama arī VID amatpersonu parakstu viltošana.

Tā kā VID kompetencē nav izskatīt šāda veida pārkāpumus, informācija nodota Rīgas Galvenās policijas pārvaldei, kura ir uzsākusi vairākus kriminālprocesus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!