Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 740 000 cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas kravas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Šī gada 24. februārī Indras muitas kontroles punktā, veicot divu no Baltkrievijas iebraukušo kravas vilcienu sastāvu fizisko kontroli, muitas amatpersonas konstatēja akmeņoglēs ieraktas 69 melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā atsavināti 690 000 "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt 25. februārī Indras muitas kontroles punktā muitnieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām vienā pusvagonā atrada zem akmeņogļu slāņa noslēptus desmit nestandarta iepakojumus, kuros atradās cigaretes. Pie vienas no kastēm bija piestiprināts GPS. Atverot iepakojumus, tajos uzietas 50 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem VID sācis lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!