Foto: VID
Kādā uzņēmuma angārā Ulbrokā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) atklāja aptuveni 25 tonnas naftas produktu un degvielas uzpildes ierīces un degvielas skaitītājus, kas, iespējams, liecina par angārā ierīkoto nelegālo degvielas uzpildes staciju, informēja VID.

Saņemot informāciju par, iespējams, nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, VID pagājušajā trešdienā pārbaudīja kādam uzņēmumam piederošo angāru Rīgas rajonā, Stopiņu novadā, Ulbrokā. Angārā VID konstatēja 27 viena kubikmetra tilpuma plastmasas konteinerus ar dažādiem šķidrumiem, 25 konteineros atradās naftas produkti ar dīzeļdegvielai raksturīgu smaržu.

Uzņēmuma pārstāvis par tiem nevarēja uzrādīt nekādus izcelsmi apliecinošus dokumentus un apgalvoja, ka tas ir no Krievijas ievests atļautais dīzeļdegvielas daudzums, kas vēlāk noliets no kravas automašīnu degvielas bākām.

Angārā VID atrada arī trīs degvielas sūkņus, divus degvielas skaitītājus un degvielas uzpildes ierīces, kas liecināja ne tikai par degvielas uzglabāšanu, bet, iespējams, arī par nelikumīgu tās tālāko realizāciju, informēja dienests.

Par konstatēto pārkāpumu pret juridisko personu, kas reģistrēta Salaspils novadā, uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Kopumā pārbaudes laikā ir izņemti 27 viena kubikmetra tilpuma plastmasas konteineri, kuros atradās aptuveni viena tonna vējstikla šķīduma, viena tonna - izplūdes gāzes attīrošais šķīdums "AdBlue" ko uzņēmums izmantoja sava auto transporta vajadzībām, un 25 tonnas naftas produktu. Tāpat tika izņemti arī trīs degvielas sūkņi, divi degvielas skaitītāji, viens filtrs un viena degvielas uzpildes stacijas pistole.

Pārbaudes laikā izņemtie preču paraugi ar naftas produktiem un pārējie šķīdumi ir nodoti VID Muitas laboratorijai atzinuma sniegšanai, lai konstatētu, vai izņemtie naftas produkti ir ar akcīzes nodokli apliekami produkti. Savukārt izņemtās degvielas uzpildes ierīces šobrīd atrodas glabāšanā pārkāpuma izdarīšanas vietā līdz nodošanai glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Pēc laboratorijas atzinuma VID lems par kriminālprocesa uzsākšanu par nelikumīgu naftas produktu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizāciju un lietas materiālu nosūtīšanu Valsts policijai.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina iedzīvotājus ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tematu "Kontrabanda". Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informāciju iespējams sniegt latviešu, krievu un angļu valodā. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!