Foto: F64
Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes darbinieki ceturtdien Rīgas ostā kādā no Ķīnas nākuša kravas konteinerā atklāja vismaz desmit miljonus "L&M" cigaretes ar Krievijas akcīzes markām. Pateicoties VID darbinieku atklājumam, ir novērsts kaitējums valsts budžetam vairāk nekā 500 tūkstošu latu apmērā.

Foto galerija

Šis ir šogad lielākais cigarešu aizturējums. Pastāv aizdomas, ka minētās kontrabandas cigaretes ir marķētas ar viltotu "L&M" zīmolu, portālu "Delfi" informēja VID.

VID informē, ka no Ķīnas nākušajā kravas konteinerā saskaņā ar kravas pavaddokumentiem bija jāatrodas metāla durvīm, taču tajā atklāja "L&M" markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām. Aplūkojot konteinerā esošo cigarešu iepakojumus, atklājās, ka tie vizuāli atšķiras viens no otra pēc krāsas, uz iepakojumiem nav uzdrukāti visi "L&M" zīmolam raksturīgie simboli. Šīs vizuālās atšķirības un neprecizitātes liecina par to, ka zīmols visticamāk ir viltots. Arī Krievijas akcīzes markas visticamāk ir viltotas. Kravā kopumā atradās vismaz 10 miljoni kontrabandas cigarešu.

Kravas dokumentos kā saņēmējvalsts bija norādīta Krievijas Federācija, taču VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti uzskata, ka patiesībā cigaretes bija plānots realizēt Eiropas Savienībā, kur cigarešu cenas ir ievērojami augstākas nekā Krievijā.

Drīzumā par iepriekš minēto gadījumu tiks uzsākts kriminālprocess.

Minēto cigarešu paraugi ekspertīzei tiks nosūtīti "L&M" preču zīmes pārstāvim Latvijā. Ekspertīzes slēdziens apstiprinās vai noliegs VID darbinieku aizdomas par zīmola viltojumu.

Kravas konteiners un tajā atrastās kontrabandas cigaretes šobrīd atrodas VID muitas kontroles punkta "0210" teritorijā Rīgas Tirdzniecības ostā, taču drīzumā tās plānots nodoto glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Šogad VID ir atklājis un izņēmis jau 27 miljonus kontrabandas cigarešu, kas jau ir aptuveni puse no visa pagājušajā gadā izņemtā cigarešu skaita – 56 miljoniem cigarešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!