Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas–Baltkrievijas robežas, atklājušas 500 000 kontrabandas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Šā gada 17.jūlijā Silenes muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas Republikas iebraucoša tukša kravas automobiļa "Volvo" ar piekabi padziļinātā kontrole.

Pārbaudes laikā VID muitas amatpersonas izdarīja kontroles urbumus automobiļa piekabes griestos un konstatēja, ka tajos paslēptas necaurspīdīgā plēvē ietītas nedeklarētas akcīzes preces - 500 000 "NZ" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu 18.jūlijā VID Muitas policijas pārvaldē pēc Krimināllikuma 190.panta pirmās daļas, tika ierosināts kriminālprocess. Likums par kontrabandu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai  īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai  piespiedu darbu, vai arī naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēta un atzīta par aizdomās turēto viena persona. Izmeklēšanas darbs kriminālprocesā turpinās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!