Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde kādā kravas automobilī Rīgā atklājusi 7 200 000 nelegālu cigarešu "GOAL" bez akcīzes nodokļa markām, portālu "Delfi" informē VID.

Nelegālās cigaretes izvestas no kādas akcīzes preču noliktavas, un tajā veikta pārbaude, pēc kuras noliktavai anulēta speciālā atļauja. Visi lietas materiāli nosūtīti Valsts policijai kriminālprocesa uzsākšanai.

Pārbaudot operatīvo informāciju, 13. oktobrī VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki Rīgā, Braslas ielā apturēja kravas auto "Mercedes Benz", kurā uzgāja 720 kartona kastes ar "GOAL" cigaretēm bez akcīzes markām.

Automobiļa vadītājs paskaidroja, ka krava tika iekrauta automobilī kādā noliktavā Rīgā 10.oktobra pēcpusdienā un no teritorijas automobilis izbrauca 13.oktobrī no rīta.

Turpinot pārbaudes akcīzes preču noliktavā Rīgā, tika konstatēts, ka preču pavadzīme – rēķins un elektroniskā administratīvā dokumenta izdruka - nav reģistrētas noliktavas uzskaites sistēmās un preču pavadzīmju reģistrācijas žurnālā. Neviens no noliktavas darbiniekiem nevarēja izskaidrot to izcelsmi. Vēl konstatēts, ka noliktavas preču uzskaitē cigarešu atlikumi nebija reģistrēti, un komersants nevarēja uzrādīt minēto cigarešu ražošanas aktus.

VID Muitas kriminālpārvalde izņēmusi gan atrstās cigaretes, gan kravas auto, kā arī cigarešu ražošanas iekārtu un to komplektējošās daļas, un divus datoru procesorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!