Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde, veicot kontroles pasākumus uz valsts robežas ar Krieviju un Baltkrieviju, novērsa 128 000 cigarešu un 3050 gramu karsējamās tabakas kontrabandu, portāls “Delfi” uzzināja VID.

17. jūlijā Grebņevas muitas kontroles punkta (MKP) amatpersonām, veicot no Krievijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenējuma attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētām precēm puspiekabes rezerves ritenī. Padziļinātās kontroles laikā, noņemot riepu no diska, muitnieki atklāja, ka riepā ir noslēptas 1320 paciņas cigarešu "Camel" ar Kazahstānas akcīzes markām.

Turpinot kontroli, muitnieki konstatēja, ka kontrabandas cigaretes ir noslēptas vēl divos rezerves riteņos. Tajos atradās 2270 paciņas cigarešu "Marlboro" un "Kiss" bez akcīzes markām, 500 paciņas cigarešu "Kent" ar Baltkrievijas akcīzes markām un 10 paciņas cigarešu "Kiss Menthol" ar Krievijas akcīzes markām. Papildus tika atklāti arī vairāki iepakojumi karsējamās tabakas "Heets" bez akcīzes markām.

Slēpjot kontrabandas preces rezerves riteņos, tika mēģināts nelegāli ievest Latvijā kopā 82 000 cigarešu (4100 paciņas cigarešu) un 3050 gramus karsējamās tabakas.

Tajā pašā dienā Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena kontroli, muitas kinologs ar darba suni atklāja, ka kāda vagona augšējās daļas konstrukcijā noslēpti 46 000 cigarešu "Premjer" un "NZ" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Abos gadījumos pieņemti lēmumi par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu. Lietas materiāli par Grebņevas MKP atklāto pārkāpumu nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!