Foto: VID
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas aizvadītajā nedēļā uz austrumu robežas neļāva ievest Latvijā 141 500 dažādu marku cigaretes ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija noslēptas dažādās automašīnu konstrukcijās, kravas vilciena vagonā zem akmeņogļu slāņa, kā arī transportlīdzekļu vadītāju un pasažieru personīgajās mantās un zem virsdrēbēm, portālu "Delfi" informēja VID.

Pāternieku muitas kontroles punktā piektdien kāda pasažieru auto sliekšņos, bagāžas nodalījumā, zem rezerves riteņa, aizmugurējā sēdeklī un metāla konstrukcijās aiz aizmugurējā sēdekļa atrada 59 840 "NZ" un "Minsk" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Savukārt Silenes muitas kontroles punktā muitas amatpersonas konstatēja, ka kādas vieglās automašīnas bagāžas nodalījuma sienās zem apšuvuma ir noslēptas 1520 "Magnat" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pat dienā Indras muitas kontroles punktā VID sadarbībā ar Valsts robežsardzi kravas vilciena muitas kontroles laikā atklāja, ka pusvagonā zem akmeņogļu slāņa atrodas septiņas kastes, kas iepakotas melnos polietilēna maisos. Kastēs atradās 70 000 "NZ" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Par konstatēto pārkāpumu sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, sastādīts akts par bezīpašnieka precēm un izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā.


Savukārt sestdien Terehovas muitas kontroles punktā muitas kontroles rezultātā divu kravas automašīnu kabīnēs un vadītāju personīgajās mantās atrastas nedeklarētas 1600 cigaretes "Bayron", "Winston" un "Marlboro" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Savukārt kādā auto pasažiere zem virsdrēbēm noslēpusi 1340 "Bayron" un "More" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Pāternieku muitas kontroles punktā muitas amatpersonas atklāja, ka kādas ceļotājas somā un zem apģērba ir noslēpti 6000 cigarešu "Minsk" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Nelegālas cigaretes konstatētas arī svētdien, kad Terehovas muitas kontroles punktā muitas amatpersonas kāda kravas auto kabīnē produktu saldējamā kamerā atrodas nedeklarētas 1200 "L&M" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!