Finanšu policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess, kas saistīts ar LTV raidījumā "Aizliegtais paņēmiens" publiski izskanējušās informācijas pārbaudi, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Jau vēstīts, ka bijušā VID Finanšu policijas darbinieka Roberta Dirnēna un viņa brāļa Kaspara Aleksandrova radiniekiem pieder ievērojami nekustamie īpašumi un dārgas automašīnas.

Naudas izcelsme ir nezināma, pastāv aizdomas, ka tā iegūta naudas atmazgāšanas shēmās, kas, pērkot īpašumus, legalizēta, vēstīja LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens".

Kriminālprocess uzsākts trešdien, 3. februārī, par Krimināllikuma 19. nodaļā paredzēto iespējamo noziedzīgo nodarījumu sastāva pazīmēm, un tā ietvaros, ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm, tiks pārbaudītas sākotnēji izvirzītās divas versijas.

Pirmā no tām ir saistīta ar pieņēmumu, ka, iespējams, notikusi izvairīšanās no nodokļu nomaksas lielā apmērā ar tai sekojošo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Otrā versija, ka līdzekļi, par kuriem iegādāti LTV raidījumā minētie nekustamie un citi īpašumi ir iegūti, iespējams, izdarot noziedzīgus nodarījumus valsts institūciju dienestā.

Minētā kriminālprocesa izmeklēšanu veiks izmeklēšanas grupa četru finanšu policijas izmeklētāju sastāvā.

Jau ziņots, ka Dirnēns amatpersonu ienākumu deklarācijā pēkšņi uzrādīja ievērojamu naudas summu, ko saņēmis mantojumā no mirušās mātes, skolotājas Lidijas Dirnēnas. Pērn decembrī viņš pēc paša vēlēšanās darbu policijā pārtrauca un tagad tajā vairs nestrādā. Lai arī ne viņam pašam, ne viņa brālim pirms mantojuma saņemšanas faktiski nekas nav piederējis un, piemēram, Roberta Dirnēna alga policijā bija apmēram 800 eiro pēc nodokļu nomaksas, viņu atvases gan ir saistītas ar ievērojamu turību. Abiem Lidijas Dirnēnas mazbērniem pieder jaunas automašīnas un vairāki nekustamie īpašumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!