Foto: Publicitātes foto

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija kādā Rīgas saldētavā izņēmusi 30 tonnu garneļu bez pavaddokumentiem un par šo faktu uzsākusi kriminālprocesu, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Pagājušo piektdien Finanšu policijas amatpersonas pārbaudē kādā no Rīgas saldētavām konstatēja, ka saldētavā atrodas 65 paletes (aptuveni 30 000 kilogrami) saldētu garneļu bez pavaddokumentiem. Marķējums uz preces liecināja, ka saldēto garneļu izcelsme ir Vjetnama, bet izplatītājs, kāds Šveices uzņēmums.

Saldētavas telpu īpašnieki arī nevarēja VID darbiniekiem uzrādīt preces dokumentus, kas apliecinātu preces izcelsmi un kvalitāti. Sākotnējā izmeklēšanas informācija liecina, ka garneles bija paredzētas izplatīšanai ārpus Eiropas Savienības, taču VID pieļauj iespēju, ka preci faktiski bija plānots izplatīt Latvijā. Preces cena bija norādīta eiro, un minētās kravas vērtība ir aptuveni 200 000 eiro (140 000 latu).

VID Finanšu policijas pārvaldē otrdien uzsākts kriminālprocess pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma XIX nodaļā par noziedzīgajiem nodarījumiem tautsaimniecībā. Garneles ir izņemtas un pieņemts lēmums par to nodošanu glabāšanā Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!