Ceturtdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde piesprieda kādai juridiskai personai naudas sodu 500 latu apmērā un konfiscēja 960 kontrafaktus jeb viltotus binokļus 5810 latu vērtībā.
Pērnā gada nogalē, 14. un 28. novembrī, veicot kādam uzņēmumam piederošas kravas fizisko pārbaudi muitas noliktavā Rīgā, VID darbiniekiem radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem attiecībā uz kravā esošajiem binokļiem, kas marķēti ar preču zīmēm "Tasco" un "Bushnell", kuras ietilpst "Bushnell Incorporation" aizsargājamo preču grupā.

Tika pieņemts lēmums izņemto preču paraugus nosūtīt šo preču zīmju pārstāvjiem ar lūgumu sniegt atzinumu, vai kravā atrastās preces ir kontrafaktas jeb viltotas.

Preču zīmju pārstāvji savā atzinumā apstiprināja, ka 110 ar "Tasco" preču zīmi un 850 ar "Bushnell" preču zīmi marķētie binokļi ir atzīstami par kontrafaktiem jeb tādiem, kas pārkāpj preču zīmes īpašnieka intelektuālās īpašuma tiesības. Sniegtajos atzinumos preču zīmju īpašnieks norādījis, ka daļa iepakojuma ir "BUSHNELL" oriģināls, bet binokļi, kas atrodas iepakojumā, nav viņu ražojums un ka "Bushnell Incorporation" šāda veida binokļus neražo.

Pēc lietas apstākļu noskaidrošanas tika konstatēts, ka preču izcelsmes valsts un nosūtītājvalsts ir Ķīna, bet preču saņēmējs - kāds Latvijas uzņēmums. Par konstatēto pārkāpumu uzņēmumam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par viltotu

Par konstatēto pārkāpumu uzņēmumam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums viltotos binokļus konfiscēt un uzņēmuma piemērot 500 latu naudas sodu.

Pēc lēmuma pieņemšanas administratīvajā lietā prece ir mainījusi juridisko statusu un kļuvusi valstij piekritīga. Par turpmāko rīcību ar to lems Valstij piekritīgās mantas realizācijas komisija un preču zīmju īpašnieki vai pārstāvji, atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!