Aprīlī Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir konfiscējis trīs transportlīdzekļus, kas tikuši izmantoti nelikumīgām darbībām ar akcīzes precēm, informē VID.

Pēdējais pārkāpums, par kuru saņemts šāda veida sods, konstatēts šī gada marta beigās, kad VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki uz Latvijas – Lietuvas robežas Grenctālē, veicot muitas kontroli kāda Lietuvas pilsoņa automašīnai Seat Alhambra, atklāja tajā paslēptas 8140 „Marlboro” markas cigaretes ar Lietuvas akcīzes markām.

Cigaretes bija paslēptas dažādās vietās - minētās personas bagāžā - somās, zem automašīnas priekšējiem sēdekļiem, kā arī speciāli izveidotās slēptuvēs – aizmugurējo sēdekļu atzveltnēs. Savukārt rezerves ritenī cigaretes bija paslēptas tik profesionāli, ka tās bija iespējams atrast tikai pēc riteņa sagriešanas.

Par konstatēto faktu 26.martā VID darbinieki sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu pēc LAPK 169.3 panta - par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu. Tā kā minētais pants kā papildsodu paredz arī transportlīdzekļa, ar ko pārvadātas nelegālās akcīzes preces, konfiskāciju, tika izņemtas ne vien atrastās cigaretes, bet arī lietuvietim piederošā automašīna, kas, protams, automašīnas īpašnieku saniknoja. Lietuvietis VID darbiniekiem veltīja dažādus nepieklājīgus izteicienus un necenzētus vārdus.

Aprīļa beigās VID Zemgales reģionālā iestāde izskatīja sastādīto administratīvā pārkāpuma protokolu un automašīnas vadītājam – 1981. gadā dzimušajam lietuvietim, tika piemērots naudas sods 200 latu apmērā, konfiscējot ne vien izņemtās cigaretes, bet arī automašīnu.

Tādu pašu sodu saņēma arī 1975. gadā dzimušais Latvijas iedzīvotājs, kura auto BMW 530 šā gada 10.martā muitas kontroles veikšanai starptautiskajā lidostā „Rīga” apturēja VID Muitas kriminālpārvaldes Mobilo vienību darbinieki. Muitas kontroles laikā tika konstatēts, ka automašīnas bagāžas nodalījumā atrodas 11 400 „L&M” markas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Vēl bargāks sods tika piemērots kādam Zviedrijas iedzīvotājam, kas automašīnas Renault Megane bagāžas nodalījumā bija iebūvējis kasti ar skaļruņiem, kurā slēptā veidā atradās 28 000 „L&M” markas cigarešu ar Krievijas Federācijas akcīzes markām, kuras iepriekš minētā persona šī gada 26.februārī centās ar prāmi nogādāt Zviedrijā. Šajā gadījumā tika piemērots naudas sods 300 latu apmērā, kā arī konfiscēta automašīna, ko pārkāpējs bija izīrējis no sava drauga – cita Zviedrijas iedzīvotāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!