Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde ceturtdien nolēma kādai juridiskai personai uzlikt naudas sodu 800 latu apmērā un konfiscēt 1320 rotaļlietas, kas marķētas ar viltotām "Spongebob" preču zīmēm.
VID informē, ka jūlijā, veicot kādam uzņēmumam piederošas kravas pārbaudi Rīgas brīvostas muitas kontroles punktā, VID darbiniekiem radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem attiecībā uz kravā esošajām rotaļlietām.

Preču zīmes pārstāvim tika nosūtīti izņemto preču paraugi ar lūgumu sniegt atzinumu, vai rotaļlietas ir kontrafaktas jeb viltotas. Preču zīmes īpašnieka pārstāvja atzinumā noteikts, ka rotaļlietas ir viltojums un pārkāpj intelektuālās īpašuma tiesības. Viltotās rotaļlietas ir zemas kvalitātes un to dizains neatbilst oriģinālam.

Kopumā konfiscētas 1320 rotaļlietas, kuru vērtība pārsniedz sešus tūkstošus latu.


Pēc lietas apstākļu noskaidrošanas, tika konstatēts, ka preču izcelsmes valsts un nosūtītājvalsts ir Ķīna un rotaļlietas uzņēmējs bija plānojis nodot tirdzniecībai Latvijas veikalos.

Par konstatēto pārkāpumu uzņēmumam tika sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols un, izskatot lietas materiālus, pieņemts lēmums par viltotu preču konfiskāciju un naudas soda piemērošanu 800 latu apmērā.

Pēc lēmuma pieņemšanas administratīvajā lietā prece ir mainījusi juridisko statusu un kļuvusi valstij piekritīga. Par turpmāko rīcību ar to lems Valstij piekritīgās mantas realizācijas komisija un preču zīmju īpašnieki vai pārstāvji, atbilstoši Latvijas likumdošanai.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!