Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus Ventspils ostā, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 2 400 000 cigarešu "Prince" nelikumīgu pārvietošanu. Cigaretes bija noslēptas automobilī aiz kamīnmalkas kravas, portālu "Delfi" informēja VID.

Trešdien, 1. augustā, veicot kravas transportlīdzekļu kontroli pirms to uzbraukšanas uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas ostas pilsētu Nīnashamnu, muitas amatpersonas padziļinātai pārbaudei novirzīja kādu automobili, kurā saskaņā ar pavaddokumentiem tika vesta kamīnmalkas krava.

Padziļinātās kontroles laikā tika atklāts, ka kravas nodalījuma priekšgalā aiz paletēm ar kamīnmalku novietotas melnā polietilēna plēvē iepakotas kastes.

Muitas amatpersonas konstatēja, ka kravā atrodas kopumā 240 kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 2 400 000 cigarešu "Prince" bez akcīzes markām.

VID informē, ka pēc provizoriskiem aprēķiniem, valstij nenomaksāto nodokļu apjoms par šīm cigaretēm varētu būt aptuveni 335 tūkstoši eiro.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!