Foto: PantherMedia/Scanpix

Kriminālvajāšanas uzsākšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija nosūtījusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā starptautiska līmeņa organizētā grupā, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāvji.

VID atgādina, ka kriminālprocess tika sākts 2015. gada vasarā, kad pie Latvijas-Igaunijas robežas Valkā Muitas policija apturēja automobili "Audi" ar diviem Igaunijas pilsoņiem, pie kuriem tika atrasti 99,3107 grami kokaīnu saturošas vielas.

Vēlāk kādā garāžu kooperatīvā Jūrmalā tika aizturēts narkotisko vielu pārdevējs – Latvijas pilsonis. Kratīšanas laikā tika atsavināts vairāk nekā 19 kilogramu amfetamīnu saturošas vielas, trīs granātas, šaujamierocis, paštaisīts kaujas automāts, ieroča klusinātājs, ieroču munīcija, skaidra nauda, kredītkaršu izgatavošanai paredzētas iekārtas, rīki, vielas un ierīces narkotisko vielu fasēšanai, svēršanai un iepakošanai tālākai realizācijai.

Kriminālprocesa ietvaros par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu tika aizturētas trīs personas.

Lai savāktu pietiekamu pierādījumu kopumu, VID darbinieki sadarbojās ar izmeklēšanas iestādēm Igaunijā un Somijā. VID atzīmē, ka šī sadarbība ir noslēgusies ar pilnībā atklātiem noziegumiem – apturēta organizētas noziedzīgas grupas darbība, kura nodarbojās ar narkotisko vielu kontrabandu no Latvijas caur Igauniju uz Somiju. Somijas tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu 16 šajā grupā iesaistītām personām, tajā skaitā arī Latvijas iedzīvotājiem, informē VID.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu bargākais sods, ko paredz Krimināllikums Latvijā, ir brīvības atņemšana uz laiku līdz piecpadsmit gadiem, atgādina VID.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!