Kriminālvajāšanas sākšanai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija prokuratūrai nosūtījusi kriminālprocesu pret trim amatpersonām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, izvairīšanos no nodokļu nomaksas lielā apmērā un noziedzīga nodarījuma izdarīšanas atbalstīšanu.
VID Komunikāciju daļā portālu "Delfi" informēja, ka Māri M., Bels B. un Vladislavs D. nodibināja fiktīvu uzņēmumu "Marta-93", ar kura palīdzību laika posmā no 2003.gada septembra līdz 2004.augustam izvairījās no nodokļu nomaksas vairāk nekā 1,3 miljonu latu apmērā un legalizēja noziedzīgi iegūtus līdzekļus Latvijas kredītiestādē.

Kredītiestāžu sniegtā informācija apstiprināja to, ka uzņēmums slēpa informāciju par patieso naudas plūsmas apmēru. Uzņēmums nebija deklarējis piecus norēķinu kontus, kurus attiecīgi izmantoja noziedzīgu darbību īstenošanai. Ir uzlikti liegumi SIA "Marta-93" norēķinu kontiem.

Iepriekšminētās personas SIA "Marta-93" noformēja fiktīvu darījumu grāmatvedības dokumentus un par šiem darījumiem savos norēķinu kontos pārskaitīja naudu, no kuras nenomaksāja nodokļus. Tālāk, lai legalizētu noziedzīgi iegūtos naudas līdzekļus, no šiem kontiem izmaksāja naudu fiziskām personām, kuras nebija ne uzņēmuma darbinieki, ne sadarbības partneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!