Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas liegušas pāri Latvijas-Baltkrievijas robežai nelegāli pārvietot 140 240 cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, kā arī 200 000 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Cigaretes bija paslēptas dažādās vietās kravas automašīnās, kā arī vilcienā, ogļu kravā, portāls “Delfi” uzzināja VID.

VID informē, ka svētdien, 13.oktobrī, Pāternieku muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas kravas automašīnas kontroles laikā piekabes grīdā, zem iebūvētas lūkas izveidotā slēptuvē, divos rezerves riteņos un divos piekabes paceļamajos riteņos konstatēja paslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 39 000 cigarešu „More" un 62 400 cigaretes „Bond" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Tajā pašā dienā Indras muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, veicot Latvijā iebraucošā kravas vilciena kontroli, atklāja, ka ogļu kravā ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 200 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 10.oktobrī Pāternieku muitas kontroles punktā VID muitas amatpersonas, veicot Latvijā iebraucošās kravas automašīnas kontroli, atklāja, ka automašīnas piekabes padziļinājumā zem grīdas ir izveidota slēptuve, kurā atradās cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemtas 38 840 cigaretes „Bond" ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par minēto pārkāpumu VID Muitas kriminālpārvaldē 14.oktobrī sākts kriminālprocess par kontrabandu, kas kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas..

Viena persona atzīta par aizdomās turēto šajā kriminālprocesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!