Foto: VID
Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa mēģinājumu ievest Latvijā 794 960 kontrabandas cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Šā gada 25.jūlijā Terehovas muitas kontroles punktā (MKP), veicot no Krievijas Federācijas iebraukuša kravas transportlīdzekļa skenēšanu, tika atklāts, ka zem automobiļa un piekabes ar siksnām ir piestiprinātas vairākas kastes.

Turpinot kontroli padziļinātas kontroles ēkā, tika konstatēts, ka zem transportlīdzekļa noslēptajās kastēs atrodas cigaretes. Kontroles rezultātā tika izņemti 60 000 "LM" markas cigarešu ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess, kā arī aizturēta viena persona, kurai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Izmeklēšana turpinās, un izņemtās cigaretes tiks nodotas iznīcināšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Savukārt 21.jūlijā Indras MKP, veicot no Baltkrievijas iebraukušā kravas vilciena kontroli, muitas amatpersonas vagonos zem akmeņogļu slāņa konstatēja slēptus 20 iepakojumus necaurspīdīgā melnā polietilēna plēvē. Tajos atradās 100 000 cigarešu "Premjer" un "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. VID sācis administratīvās lietas, kā arī tiek lemts jautājums par iespējamo kriminālprocesa sākšanu.

Terehovas MKP, tajā pašā dienā – 21.jūlijā, muitas amatpersonai un Valsts robežsardzes darbiniekam, veicot no Krievijas iebraukušā kravas furgona kontroli, radās aizdomas, ka automobilim varētu būt izveidoti dubulti griesti, kuros iespējams paslēpt un pārvietot nedeklarētas preces.

Demontējot automobiļa jumta konstrukciju, tika izņemtas 409 960 "NZ Gold" cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess, un aizturēta viena persona, 1980.gadā dzimis Baltkrievijas pilsonis, kuram ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šī gada 19.jūlijā Indras MKP, veicot vilciena sastāva muitas fizisko kontroli sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, tika konstatēts, ka piecos pusvagonos zem akmeņogļu kārtas noslēptas kopumā 15 melnā necaurspīdīgā polietilēna plēvē iepakotas kastes. Muitas kontroles rezultātā tika izņemti 90 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt 16.jūlijā Indras MKP divos kravas vilcienos tika atklātas akmeņoglēs noslēptas kartona kastes, kurās atradās 135 000 "Premjer" markas cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes nodokļu markām.

Par abiem muitas noteikumu pārkāpumiem sāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietas, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!