Foto: Shutterstock
Vasaras saulgrieži ir klāt! Kā ierasts, lielākas vai mazākas svinības notiks visās Latvijas pusēs. Zāļu tirdziņi, dejas, ugunskuri, zaļumballes un, protams, saullēkta sagaidīšana – izvēle ir plaša un galvenais, interesanta. Kamēr līdz svētkiem atlikušas vēl dažas dienas, dodamies virtuālā līgotāju tūrē pa Latvijas novadiem.

Višķi


Lielākais Jāņu festivāls Latgalē "Leigū Vyškūs" notiks Višķu estrādē gleznainā Luknas ezera krastā. Svinības sāksies 23. jūnijā pulksten 20, bet jau no pulksten 19 pasākuma viesiem tiks piedāvāti dažādi Līgo svētku gardumi, siera un alus degustācijas, vainagu pīšanas meistarklase un pirts slotiņu siešanas meistarklase, informē pašvaldības aģentūras "TAKA" pārstāve Inna Bebre. Savukārt festivāla galvenais varonis Kazimirs Adamovičs šogad plāno sevi pārbaudīt kino mākslā un sola aizraujošu un piesātinātu pasākuma programmu.

Teritorijā būs pieejama arī telšu pilsētiņa, kurā varēs palikt ikviens svinētājs. Ieejas maksa pasākumā ir 10 eiro. Vairāk informācijas šeit.

Rēzekne


Rēzeknē līgošana sāksies jau vēlā pēcpusdienā. Festivāla parkā no pulksten 18 būs zāļu tirgus, kur būs iespēja iegādāties garšīgāko Jāņu sieru un citus labumus.

No pulksten 19 līdz 22 notiks koncerts "Šurp Jāņa bērni" un sadziedāšanās ar Dailes teātra aktieru ansambli "Ilga", piedalīsies Lauris Subatnieks, Aldis Siliņš un Gundars Silakaktiņš. Pēc tam notiks Līgu un Jāņu daudzināšana ar kora "Septiņkalne" dziedātājām un deju kolektīva "Stop time" dejotājiem, informē Rēzeknes valstspilsētas pašvaldība.

Tāpat risināsies tradicionālā vainagu pludināšana un nākotnes zīlēšana ar čigānu ansambli "Čarger" no Griškānu pagasta. Danči ar kapelu "Dziga".

Bet no pulksten 22 līdz 4 rītā būs zaļumballe "Līdz saullēktam" ar grupām "Lauku muzikanti" un "Bruģis". Ieeja pasākumā bez maksas, plašāka informācija atrodama šeit.

Lizuma


23. jūnijā Pils parkā taps meijām izrotāta Līgo svētku skatuve un festivāla teritorija, kurā būs pieejama arī telšu pilsētiņa, vēsta pasākuma organizatori.

Dienas laikā bērni un azartiskākie pieaugušie varēs priecāties putu ballītē un citās atrakcijās. Bet sākot no pulksten 17, uzstāsies Latvijā pazīstami mūziķi un dīdžeji, kas spēlēs labākās Līgo un deju mūzikas dziesmas līdz pat pulksten 6 rītā. Pasākuma viesus izklaidēs: "Lauku Muzikanti", "Riga Reggae", Roberts Lejasmeijers un citi dīdžeji.

Pasākuma teritorijā darbosies bāri un kafejnīcas, kurās varēs baudīt ēdienus un dzērienus. Ieejas biļete 12 eiro, bet telts vieta 2 eiro. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

Vecpiebalga

Vecpiebalga vilina ne tikai ar ūdensrozēm, bet arī ar līgošanu trīs dienu garumā skaistajā Alauksta ezera krastmalā, informē pasākuma organizatori.

23. jūnijā notiks grandioza ielīgošana pie Alauksta ezera. No pulksten 19 uz uz lielās Alauksta estrādes skatuves uzstāsies tautā iemīļoti mūziķi: "Labvēlīgais tips" (ar trīsdesmitgades zelta dziesmām), "Latgalīšu reps" (nu sirds i nu Latgolys!), kā arī citi mākslinieki. Bet vakara galvenais viesis būs UFO.

Sagaidot pusnakti, risināsies uguns rituāls un lielā ugunskura iekuršana. Un kad būs iekurts lielais ugunskurs, dzīvās mūzikas skatuve ezera krastmalā sāks savu maģisko skanējumu. Apmeklētāji tiek aicināti ņemt līdzi savu ģitāru un sadziedāties kopā. Pusnaktī paredzēts pliko skrējiens.

24. jūnijā, Jāņu dienā, varēs atpūsties skaistajā Alauksta ezera krastmalā, piedaloties dažādās sportiskās aktivitātēs, peldēs, laivu izbraucienos, makšķerējot, cepot gaļu, atpūšoties telšu pilsētiņā vai nedarot neko, baudot maģisko Līgo pasākuma noskaņu, bet pusnaktī balle līdz rītam ar dīdžeju.

Pilnā divu dienu ieejas biļete ar telšu pilsētiņu – 35 eiro, taču var iegādāties tikai vienas dienas biļeti. Vairāk informācijas šeit.

Pāvilosta

23. jūnijā pulksten 17 Pāvilostas pilsētas Upesmuižas parka estrādē ar dziesmām un skečiem no leģendārās kinolentes notiks "5 Jāņi" koncertprogramma "Limuzīns 5 Jāņu nakts krāsā". Savukārt pulksten 21 "Fontaine Rock City" sāksies Jāņu svinības ar lielu uguni un rokenrola sprādzienu. Uz skatuves uzstāsies Ņujorkas rokeris Adams Bombs no ASV un viņa grupa. Ieeja pasākumā – 5 eiro.

Pulksten 23 Upesmuižas parka estrādē sāksies zaļumballe ar muzikālo apvienību "Projekts 5 Jāņi". Ieeja bez maksas, papildu informāciju par Līgo programmu Dienvidkurzemē meklē šeit.

Ventspils

Līgo vakarā, 23. jūnijā, pulksten 20 Reņķa dārzā Ventspils teātris aicina līgotājus uz brīvdabas jauniestudējumu "Ak, mīļo Blaumanīt!", pēc kura tiks iekurts svētku ugunskurs un no pulksten 22, muzicējot Brāļiem Rozentāliem, varēs griezt lustīgus dančus līdz pat rīta gaiļiem, informē Ventspils Kultūras centrs. Ieeja pasākumos bez maksas, vairāk informācijas var atrast šeit.

Ozolnieki


Jāņu pļavā, 23. jūnijā, pulksten 21 sāksies Ozolnieku amatierteātra muzikālā komēdija "Bagātā brūte", kam sekos arī vakara galvenais notikums – ugunskura iedegšana. Bet no pulksten 22 līdz 4 rītā notiks zaļumballe ar grupu "Deficīts". Pasākuma teritorijā darbosies arī bufete, kur būs atrodami dažādi našķi. Plašāka informācija atrodama šeit.

Jūrmala


Arī Jūrmalā notiks plaša svētku svinēšana, turklāt vairākās vietās. Lielā līgošana Jūrmalā. 23. jūnijā Mellužu estrādē no pulksten 21 notiks īsākās gada nakts garākā sadziedāšanās. Pasākumā piedalīsies tautā iemīļoti aktieri: Dita Lūriņa, Zane Dombrovska, Juris Jope un Gundars Grasbergs.

Bet no pulksten 23 līdz 2 naktī notiks zaļumballē, kurā spēlēs Andris Ērglis un muzikālā apvienība "Mirāža". Būs arī Jāņu uguns un gardas uzkodas!

Savukārt Kauguru pludmalē no pulksten 21 līdz 23 spēlēs grupa "Jauno Jāņu orķestris". Pēc tam līz pulksten 1 naktī uzstāsies mūzikas grupa "Gapoljeri", kurai sekos zaļumballe dīdžeja pavadībā. Arī šeit būs Jāņu uguns un atvērta kafejnīca.

Ieeja pasākumos par brīvu, bet vairāk informācijas meklē šeit.

Salacgrīva


Festivāls "Jāņi Salacgrīvā" notiks 23. un 24. jūnijā "Zvejnieku parkā". Organizatori informē, ka tas ir pasākums tiem, kuri vēlas svinēt Jāņus atbilstoši latviešu tradīcijām.

Divu dienu garumā varēs dziedāt Līgo dziesmas, sagaidīt saullēktu pie ugunskura, klausīties latviešu mūziķu koncertus un dejot zaļumballē, pīt krāšņus vainagus, apskatīt vēsturisko žiguļu izstādi "Limuzīni Jāņu nakts krāsās", baudīt gardus ēdienus, kā arī piedalīties darbnīcās un rotaļās.

Uz pasākumu ikviens tiek aicināts ierasties tautastērpos vai lina drānās. Festivālā būs arī ērta un labiekārtota telšu pilsētiņa. Ieejas maksa ir sākot no 11,20 eiro. Plašāka informācija atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!