Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitnieki kādā Lietuvā reģistrētā automašīnā mēbeļu kravā atradušas 31,4 kilogramus metamfetamīna, kura vērtība melnajā tirgū varētu būt ap 314 000 latiem, portāls “Delfi” uzzināja VID.

VID informē, ka muitnieki 22.aprīļa vakarā Ventspils ostas muitas kontroles punktā pārbaudījuši Lietuvā reģistrētu automašīnu "Iveco" ar mēbeļu kravu un atraduši divas ceļojumu somas, kurās bijuši 30 saiņi metamfetamīna.

Automašīna bija ceļā, lai uzbrauktu uz prāmja "Scottish Viking".

VID ekspertīžu dati apliecinājuši, ka saiņos esošā iedzeltenas krāsas mitra pulverveida viela ir metamfetamīns - psihotropā viela no amfetamīnu grupas, kas iekļauta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstā, un klasificēta kā aizliegta, sevišķi bīstama narkotiskā vielas un tādām pielīdzināta psihotropā viela, kuru nelegālā aprite un ļaunprātīga lietošana apdraud veselību.

Pēc VID Muitas kriminālpārvaldes speciālistu aplēsēm izņemto narkotisko vielu vērtība mazumtirdzniecībā varētu būt aptuveni 314 000 latu (10 lati par vienu gramu).

VID Muitas kriminālpārvaldē 23.aprīlī pret automašīnas vadītāju - 1980.gadā dzimušo Krievijas pilsoni - sākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai nelikumīgā veidā. Likums par šādu noziegumu kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa vīrietim piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Plašāka informācija izmeklēšanas interesēs šobrīd netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!