Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Ventspils ostā, kādā mikroautobusā atklāja lielu daudzumu kontrabandas cigarešu un alkoholisko dzērienu, portāls "Delfi" uzzināja VID.

Transportlīdzeklī izveidotās slēptuvēs atradās 70 860 vienības jeb 3543 paciņas cigarešu un 193 litri alkoholisko dzērienu.

VID informē, ka šā gada 4. jūlijā Ventspils ostas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot uz prāmja, kas kursē no Ventspils uz Zviedrijas pilsētu Nīnashamnu, uzbraucošo automobiļu kontroli, padziļinātai pārbaudei novirzīja mikroautobusu "Mercedes-Benz", ko vadīja kāds Ukrainas pilsonis.

Veicot transportlīdzekļa skenēšanas attēlu analīzi, muitas darbiniekiem radās aizdomas par automobilī slēptām precēm. Muitas kontroles angārā tika veikta padziļinātā kontrole, kuras rezultātā mikroautobusa plauktā pie griestiem un slēptuvēs – jumtā aiz polsterējuma, speciāli izveidotā starpsienā – tika konstatēts liels daudzums cigarešu un alkoholisko dzērienu.

Kontroles rezultātā tika atklātas nelegāli pārvietotās akcīzes preces: 70 860 cigarešu "Marlboro", "Winston", "Kent", "Parlament" un "Sobranie", 182 litri dažāda veida Ukrainā ražota alus un 11 litri degvīna "Standart", "Nemiroff" un citu marku degvīna.

Papildus tika izņemtas piecas divu litru tilpuma pudeles ar nezināmas izcelsmes šķidrumu – kopā 10 litri, ar alkoholam raksturīgo smaržu.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākta administratīvā lietvedība. Lietas materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!